...

... Laster inn ...

Fordeler med ferdighytte

Fordeler med ferdighytte

 

Stadig flere oppfyller hyttedrømmen ved å kjøpe en ferdighytte. Men hva er egentlig en ferdighytte og har du vurdert hvilke fordeler det er ved å kjøpe en? Her finner du mer informasjon om ferdighytter og de mange fordelene.

Hva er en ferdighytte?

En ferdighytte eller "nøkkelferdig hytte" er en hytte som er ferdigmalt og står innflyttnings klar for deg som hyttekjøper. Du kan altså bare sette nøkkelen i døra og flytte inn. Dette er en perfekt løsning for deg som har en travel hverdag eller bor langt unna. Du kan med andre ord lene deg tilbake og vente på at hytta skal bli klar til overtakelse etter dine ønsker.

Stadig flere velger ferdighytte

Når man skal kjøpe hytte er det mange faktorer man skal ta hensyn til som for eksempel pris og beliggehet, men det viktigste å tenke på er om du ønsker kjøpe en helt ny hytte, om du skal bygge hytte selv eller kjøpe en gammel hytte. Alle alternativene har sin sjarm, men det er absolutt en grunn til at stadig flere velger å kjøpe ferdige hytter og fritidsboliger.

Hele byggeprosessen er på mange måter litt mer behagelig enn hvis man skulle gjort alt selv. Når man kjøper en ferdighytte fra Malmlaft er det vi som tar hånd om hele byggeprosessen fra A til Å. Det er kún noen få ting du som kjøper må ta ansvar for.

Er en ferdighytte noe for deg? Hos Malmlaft kan du kjøpe ferdighytter i flere populære ski- og fjellområder som SjusjøenDigeråsen og Solsætra

9. fordeler med å kjøpe en ferdighytte

 1. Ferdighytte til fast pris – ingen budrunde

  Vi selger  etter prinsippet "førstemann til mølla". Det vil si at du som kunde kan sikre deg  den aktuelle hytta uten noen form for budrunde. Du vet akkurat hva du må betale for hytta på forhånd og hva den vil koste deg hver måned.

 2. Lave omkostninger ved kjøp av ferdig hytte

  Du betaler kun 2,5 prosent dokumentavgift av tomteverdien og ikke 2,5 prosent av hele kjøpesummen som du ville gjort hvis du kjøper en brukt hytte.

 3. Kun ett kontaktpunkt å forholde deg til gjennom hele byggeprosessen

  Når du som kunde kjøper en ferdighytte hos oss i Malmlaft så er det på én kontrakt. Det betyr at det bare er én part du behøver å forholde deg til under hele prosessen og samme part etter at hytta er tatt i bruk. Vi stiller de garantier og forsikringer som gjør at du skal føle deg trygg på at hyttelivet blir slik du ønsker. 

 4. Nyeste krav og standarder

  Når du kjøper en ferdighytte settes den opp etter de nyeste byggestandardene og kravene til inneklima og miljø. Det kommer stadigvekk nye forskrifter og det kan være mye å sette seg inn i. Når du kjøper en ferdighytte fra Malmlaft kan være sikker på at hytta leveres etter de nyeste forskriftene og standardene for nye energikrav på hytter. Vi gjør det vi kan for å holde kostnadene  nede slik at du kan realisere hyttedrømmen – uten at det går på bekostning av kvaliteten. Vi vet hva myndighetene krever og vi kan hjelpe deg å få drømmehytta slik du vil ha den.

 5. Alt er nytt. Ingen kostnader til oppussing

  Hvis du kjøper en brukt hytte kan det fort bli dyrere enn du hadde tenkt fordi du kanskje må ha penger til oppussing og utbedring av hytta for å få det slik du ønsker. Når du kjøper en ferdighytte får du en moderne hytte og god utforming og stil. På den måten reduserer du risikoen for uforutsette kostnader.

 6. Sett ditt eget preg på hytta

  Med en ferdighytte kan du i mye større grad sette ditt preg enn du kan på en gammel hytte. Du har større mulighet til å påvirke materiell og fargevalg, samt designløsninger i boligen gjennom tilvalgsmuligheter. De fleste Malmlafthyttene leveres med mulighet for å tegne ditt eget kjøkken, velge type golv, velge type fliser, velge type peisovn, velge hvor du ønsker kontakter, brytere og TV -punkt.

 7. Lavere energiforbruk på nye hytter

  Nye hytter og fritidsboliger har bedre isolasjon enn eldre hytter. Det gjør deg mindre sårbar for stigende strømpriser under kalde vintre og ekstrem kulde. Du får derfor en rask og effektiv oppvarming av hytta som igjen gir mindre utgifter til fyring. Alle Malmlafthytter bygges etter TEK10-forskrifter og leveres med  gjeldende krav til isolasjon og u-verdier i vegger, gulv, tak, vinduer og dører.

 8. God tid til å eventuelt selge hytta du allerede eier

  Du får god tid til å forberede flytte- og salgsprosessen av den hytta du allerede eier. Når du singnerer kontrakten kontraktfestes det at hytta er klar for overtakelse senest 180 dager etter at byggegropa er klargjort på tomta og kontrakt med vedlegg er signert.

 9. Trygt kjøp
  Akkurat som når du kjøper en splitter ny bolig gjennomfører vi en ettårskontroll på ferdighytta. Etter ett år etter overtakelsen kan begge parter kalle inn til en befaring av hytta for å sjekke at hytta er som den skal være. I tillegg er bankgarantien på 5% fortsatt gjeldene i ytterlige 4 år. Dette er en ekstra betryggelse for deg som kjøper av ferdighytta hvis det skulle dukke opp eventuelle feil eller mangler.

Les hva tidligere hyttekjøpere sier om oss og våre ferdighytter her

Oppfyll hyttedrømmen med en ferdighytte fra Malmlaft

Drømmer du om hytte på fjellet, lange skiturer og mulighet for aktuviteter hele året rundt? Malmlaft har et godt utvalg av ferdighytter til salg på Sjusjøen og Solsætra. Begge destinasjonene har langrennsløyper rett utenfor døra.

Ta steget mot hyttedrømmen. Kontakt oss for visning eller mer informasjon om våre ferdighytter